fredag 20 maj 2011

Toktorsdag

Vilken dag!
Först var denna dagen väldigt lugn och fin.
Pratade med kusin Y som var jätteförkyld.
Pratat med granne J idag också. Han ska dra om elen i källaren så tvättmaskin och torktumlare inte dras på min  el sen ska vi betala elen var för sig. Han tyckte elen blivit väldigt dyr, jag tror inte det är någon skillnad förrutom att jag råkade betala en räkning en månad för tidigt men det jämnar ju ut sig i slutändan. Ja, ja det ordnar sig väl. Tycker att det är lite väl mycket nu bara, det var aldrig så här när K levde. Alla år som K bott här själv och ändå vart med och betalat för hela familjen där uppe, det är glömt nu. Nej, jag är inte bitter, bara förundrad.
Hoppas han spökar loss för dom som han lovade han skulle göra om dom skulle bråka med mig. Han trodde inte det, men så trodde han ju gott om alla också. En enastående egenskap som jag inte besitter, på gott och ont.
Sen hämtade jag barnen, Spike badade/hoppade/lekte i en lerig vattenpöl. Oj, vad han hade roligt, jag lät honom hållas ett tag. Sen vandrade vi hemåt och Spike fick en välbehövlig dusch. Idag blev det premiär för både schampo och balsam. Det gick jättebra, efter torkning blev det borstnig. Var han fin innan så blev han ännu finare nu, pälsen är alldeles mjuk och len. Jag klippt klorna på honom också, utan att klippa sönder pulporna på honom som tanten på Hundens dag gjorde. Så lekte vi med den nya aktivitetsplattan. Han var duktig på att hitta godiset  som jag gömt.
Satte upp gardiner i mitt nyputsade fönster, det blev riktigt fint. Blir nog en ny gardin sen när jag fått klart att det andra och funderat ut färgskala.
Körde T till kompis D som var hos sin mor på Hisingen.
Jag och barnen åkte till Ikea och köpte ett vitrinskåp, två prydnadskuddar (en till I och en till M), nytt fodral till två av kuddarna i soffan, två ljusstakar med ljus till mitt "nya fönster".
Sen åkte vi till J, N och M på en kaffe. Satt där länge och tjöta, T kom dit med så tjöta vi lite till.
Väl hemma igen blev det en promenix med vovven, nattning av barn, laddning av tvätt, inlastning av saker och lite surfande.
Nu är det "bara" en timma kvar innan tvätten är klar så kanske sitter jag uppe och väntar på att den ska bli klar. Undra om jag kanske ska skruva lite på mitt nya skåp.......barnen ska gå hem själva efter skolan imorgon och simskolan är inte förräns senare......hmmm......kanske.....eller inte.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar